Datum objave: 1. prosinca 2023.
Kategorija: Naslovnica | Natjecanja | ŠPP

U međunarodnom natjecanju Dabar učenici naše škole su među 10% najboljih!

pro 1, 2023 | Naslovnica, Natjecanja, ŠPP

Učenici naše škole sudjelovali su na natjecanju Dabar te u kategoriji MiliDabar ostvarili plasman u 10 % najboljih u Hrvatskoj, a u kategoriji MegaDabar plasirali su se među 10% najboljih.

Na natjecanju Dabar u kojem je ove godine pristupilo 49 065 djece diljem Lijepe Naše  svi su natjecatelji pokazali zavidnu razinu logičkog i računalnog razmišljanja, a neki su ipak bili uspješniji i ostvarili plasman u 10 % najboljih u Hrvatskoj:

U kategoriji MiliDabar 3. i 4. razreda:

  • Petar Buktenica
  • Željko Burica
  • Carlos Radman

U kategoriji MegaDabar  među 10% najboljih učenika 7. i 8. razreda je Tončica Mravak

Dabar je međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja. Osmišljeno je kao online natjecanje koje se sastoji od niza izazovnih zadataka smišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja. Izvrsno se nadovezuje na kurikularnu reformu kojom se potiče razvoj logičkog i računalnog razmišljanja od prvog razreda osnovne škole kroz rješavanje primjerenih logičkih i problemskih zadataka, stvaranje strategija za analiziranje i rješavanje problema.

Premda se broj točnih odgovora može odmah vidjeti nakon rješavanja testa i zadovoljni smo rezultatima, sačekali smo službene rezultate i zasluženo dobili svoje diplome.

Čestitke svima na sudjelovanju ali i na rezultatima koje ste postigli. Bravo za svih!!!

Učiteljica informatike, Ines Jovanović

 

Skip to content