2020-02-13 03:22:00

Dan sigurnijeg interneta 2020.

Osnovna škola Grohote i ove je godine uz niz aktivnosti provela Dan sigurnijeg interneta. Razrednica sedmog razreda i učiteljica Informatike su s učenicima šestog i sedmog razreda obilježili Dan sigurnijeg interneta.

Svake veljače udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske Komisije organizira Dan Sigurnijeg Interneta kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima. 

Svake godine na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca tisuće ljudi diljem svijeta se udruže kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu. Tema ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta je „Zajedno za bolji Internet“. Fokus sigurnosti na internetu se tijekom godina s kreiranja „sigurnijeg“ interneta prebacio na kreiranje „boljeg“ interneta.

Učenici su na početku sata pogledali video na temu „Cyberbullying – prevencija nasilja na internetu i društvenim mrežama“ i „Zaustavimo zajedno govor mržnje na internetu“. Nakon rasprave o sigurnosnim problemima na internetu, učenici su pristupili izvršavanju zadatka. U web alatu WordArt trebali su izdvojiti riječi ili fraze koje ih asociraju na internet (sigurnost, društvene mreže, maliciozni programi, savjeti za korištenje interneta, internet bonton,…) i svoj uradak predati na Loomen.


Osnovna škola "Grohote" Grohote