2019-11-12 02:24:00

Ruksak pun kulture: 4 Towners Band

U ponedjeljak, 11. studenog 2019., u našoj školi je proveden projekt Ruksak pun kulture koji se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

U sklopu projekta školu je posjetio 4 Towners Band koji je sastavljen od vrhunskih  profesionalca (rock legendi), dugogodišnjih članova najpoznatijih blues & rock grupa koji se mogu pohvaliti s bezbroj nastupa na velikim koncertima i klupskim prostorima.

Učenici su tijekom zanimljive glazbene radionice imali priliku saznati više o razvoju bluesa, ali i o njegovom iznimno važnom utjecaju na daljnji razvoj glazbe kroz povijest. Osim teorijskog upoznavanja s bluesom, imali su priliku poslušati i zaplesati uz poznate taktove blues i rock legendi – Roberta Johnsona, Jimia Henrixa, Erica Claptona i dr.

Grupu čine :         

Boris Hrepić-Hrepa (ex Daleka Obala) bass, usna harmonika Robert Krkač - (ex grupa Film) solo gitara-vokal Miro Dimić - (poprock school) bubnjevi, udaraljke Ante Toni Janković - (ex Divlje Jagode) vokal-ritam gitara Vedran Žanko - solo gitara (ex BE-HA-VE, Retro Guru) 

Članovi banda su mnogo puta nagrađivani prestižnim nagradama struke kao što su Porin, Status, Fender nagrada, Zlatna ploča i slično, a ujedno su i autori ili suautori brojnih bezvremenskih hitova (Tonka, Morska vila, Krivo je more i dr.). 

 


Osnovna škola "Grohote" Grohote